Dagbok

2012-08-03

Nu har detta inlägg flyttats till bloggen. Hädanefter får ni kolla där, i bloggen alltså. Klicka på knappen Blogg här bredvid så kommer ni dit. Ha det så bra och kram på er alla.

2012-06-21

Matte säger att nu är det midsommar så vi ska fara till mormor och morfar till deras sommarstuga. Då får jag säkert bada. Så nu stänger vi locket för den här veckan, ja det har inte blivit så mycket skrivet i vilket fall som helst. Men det blir inte mer nu i alla fall. 

Ha en skön midsommar allihop och sköt er lite lagom. 

2012-06-16

Matte är dum. Hon vägrar att skriva här och hon låter mig inte äta allt som ligger ute och hon stoppar mig från att skälla på folk som går förbi och ... Jag får inte göra något alls som är kul. Nu säger hon att jag är orättvis. Jag får visst göra kul saker, säger hon. Jag får leka, jag får gå promenader, jag får söka godis i skogen, jag får en massa olika saker. Men det är ju sånt som hon vill - jodå jag tycker det är kul jag också - men allt det där andra som JAG vill, det får jag inte göra :(

2012-06-11 igenMattes glass

Matte skvallrade om vad de gjorde i lördags då jag inte fick följa med hela vägen. Jag och Chess fick nämligen ligga kvar i bilen medan Anita, Malin och Matte gick iväg. De gick till Smultronstället och åt glass. Matte blev väldigt mätt sa hon och ändå hade hon tagit en som inte var så enorm samt att hon lämnade glass kvar. Hon nämnde något om att hon nog aldrig mer skulle ta en sådan stor glass.

Kanske kan hon få en liten bägare med en kula nästa gång som vi åker till Söderköping - fastän hon vill gå in och äta på själva restaurangen ändå. Normalt så har de ju bara sina stora glassar där men ...

2012-06-11

Anita och Matte skjuter från var sitt hållMattes nacke och huvud värker i dag så hon vill inte hjälpa mig att skriva. Jag tvingar henne till att i alla fall ge ett livstecken från oss. 

Helgen var jättekul. Anita var så snäll och Chess var en rolig prick. Det gick verkligen att munhuggas med honom. Han tyckte väl ibland att jag var lite för söt och när han då klev på min mage var det inte skönt. Han var en skön ung herre som gärna ställde upp på lek, men han hade en tendens att fixa till en odör i rummet där han befann sig. Men det kunde man leva med - det var inte så farligt.

Matte var inte speciellt duktig på att ta foton, hon sa att hon glömde bort att använda kameran. Men några blev det i alla fall. På fotot till höger står Anita och tar kort på Matte.

Vid promenaden till sjön
Nere vid sjön. Chess och jag samt Anitas rygg.

Snacka om att ha kul i vattnet
Svårt att få ett rejält bittag om vattnet

Visst har vi fina omgivningar här där vi bor. Det här är bara en av alla brygg- och båtplatser som finns. sedan kan man ju gå till ställen som inte är iordninggjorda också, men då är det ofta ganska mycket gräs och sly ivägen - men det går. Matte har nämnt att hon på kartan sett en sjö som vi inte besökt än. Jag undrar när det kommer att ske. Kanske lite längre fram då det är så varmt att även Matte vill bada. Det är nämligen en bit att gå, den ligger inte vid någon väg.

2012-06-08

Det blir inte mycket skrivet nu då vi, Matte och jag, har främmande. Mer kommer efter helgen.
Full fart vid vattnet, Chess och jag
Full fart nere vid bryggorna på både mig och Chess 

2012-06-05

Haha, i dag har Matte fått bassning. Matte erkände för uppfödare Monika att hon varit dålig på att kampa med mig. Och det har hon. Men hon har blivit bättre på det, lite i alla fall. Nu har Matte sagt att nu jäklar ska jag lära mig vad kamp heter och så ska jag släpa uppfödaren runt huset när vi träffas nästa gång - så det så ;)

2012-06-04

En liten kvällsnotering. I kväll har vi varit på kurs igen. Matte är konstigt nog nöjd med mig, fastän jag tycker jag har bara kul. Naturligtvis är min koncentrationsförmåga väldigt bra och väldigt kort. Jag är kanonduktig på kontakten med Matte, ett tag. Sedan tröttnar jag, men Matte verkar finna sig i det. Jag är ju en shäfer säger hon, en barnslig schäfer, och då får man acceptera att jag inte är lika vuxen i skallen som småhundarna. Jag är ett stort barn, eller rättare sagt en stor bäbis som Matte säger. Jätteglad, jätteivrig, jättekul, jättelättlärd och har jättekort minne *hehe*

Jag tycker faktiskt det är kul på kursen. Matte är kul och vi har kul tillsammans - det är väl huvudsaken.Hemma igen efter kursen och vilar i sängen
Hemma i sängen och vilar efter en trevlig kurskväll - 6 månader, 2 veckor och 3 dagar gammal

Bilden är tagen med mobiltelefonen, utan blixt och med EN sänglampa som ljus - OK är väl vad man kan säga om den.

2012-06-03 mycket sent

Det blev en sväng till Norrköping i dag igen och idag försökte jag i alla fall. Försökte sköta mig lite bättre än i går och se det gick. Kan det bero på att övning ger färdighet. Matte nämnde något om det. Så om jag fortsätter att bättra mig lite för varje gång så kanske jag får åka iväg fler gånger och titta på en massa konstiga hundar - stora och små om vart annat.

I dag fick jag träffa Mini och Polly - fast Polly var ju som vanligt en surkart. Mini däremot hade tungen mer utanför munnen än i. Hon skulle absolut pussa på mig. Jag hörde av Matte att det gick bra för Polly i ringen - GRATTIS Malin.

2012-06-03

Så himla fel det blev med vädret, eller kanske inte, men ändå. Det såg så fint ut men så inni baljan kallt det var - för Matte. Jag klarade mig galant och finfint. Men Matte frös som en stor lort. Hennes händer var alldeles vita och hon hade svårt att hantera kopplet. Men till det vi gjorde i går ...

Matte satt i godan ro i fåtöljen, jag fixade lite med hennes pelargoner och allt var lugnt och skönt. Så helt plötsligt så greppade hon telefonen, bara så där ... Jag hade inte sett att hon läste något på datorn. Hon ringde till Malin, matte till de däringa småttiga hundarna, Mini och Polly. Och sen bar det av. Sno runt hemma, på med kläder och packa lite saker och så in i bilen. Så åkte vi mindre än FEM meter och så stannar hon igen, knepigt. Malin hade ringt upp henne och meddelade att jag inte skulle få följa med om inte Matte hade ett papper med sig - vad nu det var för något. Och jag fattade ingen ting - Matte stannade, backade tillbaka och sprang in i huset igen. Men hon kom snabbt tillbaka och så åkte vi igen :)

Vi åkte till Norrköping och till ett ställe som hette Himmelstalund. DÄR minsann var det många hundar, wow så mycket jag hade att skälla på. Matte var inte glad. Hon försökte med allt, godis, smekningar, ajabaja, kort koppel, gå åt sidan, lugn och ro men tji fick hon. Jooo jag höll väl tyst så länge, nästan, som hon höll på med mig och vi stod still. Men så fort vi tog ett par steg så var det roligare att kasta sig i kopplet och skälla ut en massa konstiga hundar. Små och stora, smala och kraftiga, korthåriga och långhåriga och hundar med halv päls (Matte kallade dem för Portugisiska vattenhundar - men de såg inte alls så fina ut som Simba och inte lika trevliga heller).

Malins bild på den Kong Wubba som hon köpte

Efter ett tag tröttnade Matte, och egentligen jag också. Vi gick tillbaka till bilen och Malin fick sätta in det hon handlat i vår bil och jag fick lägga mig där och titta på allt som rörde sig där istället. Ganska trevligt det också. Matte låste dock in mig med hänglås och satt lång-stången i bakluckan så jag kunde se ut, det kunde inte regna på mig och solen kom inte åt mig och luft fick jag. Jag mådde som en prins ... prinsessa menar jag.

Malin var tydligen i shoppartagen men inte min Matte *suck* Jag som så gärna ville ha en lika dan leksak som Mini och Polly skulle få. Bilden här bredvid har Malin tagit och lagt upp på FB så jag lånar den (Hoppas det är OK, Malin).

På väg från Norrköping och hem stannade Matte till hos mormor och morfar för att hämta sina nycklar. Hon glömde dem när vi var i stugan sist. Tur det finns extranycklar sa hon. Matte var både trött och frusen när vi kom hem. Hon byltade på sig som sjutton och drack varmt te - jag förstår inte varför de däringa människorna fryser så. Det var ju inte speciellt kallt. Det är ena knepiga saker, de däringa tvåbeningarna. Men snälla.

2012-06-02

I dag skiner solen. I dag ska vi UT. Det säger Matte också :)

2012-06-01

I dag ska det enligt Matte egentligen vara sommar. Men det känns mest som höst. Regnet vräker ner och inte ens jag gillar att vara ute - inte själv i alla fall. Jag ställer mig på trappen under tak och tittar ut samt väntar på att Matte ska öpna dörren så jag får komma in. Jag skulle väl kunna tänka mig att vara ute om Matte följer med och vi tar en skogspromenad, men inte bara hålla till i trädgården bland allt vatten som forsar ner över ryggen.

Matte verkar dock inte alls planera en skogspromenad, inte än i alla fall. Hon kanske väntar på ett eventuellt uppehåll i vattenkaskaderna. Vi får väl se framåt eftermiddagen.

Så med andra ord - det har inte hänt så mycket här än. Jo, jag har ju busat med katterna, Matte har satt på mig något vitt konstigt halsband, jag har rivit Matte i ansiktet (bara lite) när jag skulle upp och kela med henne och sådana småsaker - men det är ju egentligen inget att prata om. Sånt händer ju jämt.

2012-05-31

I dag var vi till mormor och morfar igen. Samma härliga kliande och klappande, men idag var det inte lika mycket. Morfar hade inte samma tid med mig. Matte hade nämligen med sig två stycken människor till. Birger och Yvette följde med. Mormor och morfar hade nämligen bett Birger hjälpa dem med lite röjning av vegetation som blivit för stor och för mycket. Morfar har blivit lite för gammal och stel för sånt arbete i branta slänter. 

När nu alla höll på med sitt och till och med Matte var iväg och gjorde en massa så passade jag på. Jag hoppade över staketet och sprang till Matte och morfar som hölls nere vid sjön. Tänka sig - Matte blev inte överlycklig när jag kom. I och för sig så skällde hon inte på mig. Inte första gången jag tog språnget. Men andra gången när jag tog mig över så blev hon inte glad. Hon gick helt sonika och satte in mig i bilen *suck* och därifrån går det inte att rymma. 

Nu har vi kommit hem, jag har fått middag och nu vilar jag. Odd och Kattla blir så glada när jag klämmer mig ner mellan dem. Kattla åmar sig och kråmar sig och spinner och slickar mig i ansiktet och öronen. Hon är ganska mysig. Odd gör inget. Absolut ingenting. Han mjauar lite om jag kliver för hårt på honom, annars är han den coolaste katt jag träffat.

Nu verkar det som om jag ska få sällskap i vilandets vrå. Matte ser ganska matt ut i pälsen. Jag får nog ta och krypa intill henne och vara lite gosig ett tag. Skriver mer när hon är piggare.

2012-05-30   middag

Tänkte bara visa hur det kan se ut när Matte gått upp ur sängen och jag har fått göra ifrån mig och fått mat och lugnet lägrat sig över hemmet. Då ligger jag och Odd och tar igen oss ett tag.

När Matte gått ur sängen

Än har inte Matte använt klickprytteln. Däremot så fick jag inte gå hur fort som helst när vi skulle till grannen och fika. Varje gång det tog emot i kopplet och jag tog i för att komma frammåt så stannade den där klumpen jag har i andra änden av kopplet. Och så stod hon still ... Så konstigt. När jag så vände mig om för att se vad hon gjorde och tog ett par steg mot henne, ja då gick hon igen. Ännu knepigare. Detta upprepades och helt plötsligt så upptäckte jag att jag kom fortare fram när jag inte drog i kopplet. Så konstigt det kan vara. Men i ärlighetens namn så hade jag glömt bort den upptäkten när vi var på väg hem, men samma visa då - Tanten stannar och står still ... Jag som vill nosa där framme, 10 cm längre fram ... *suck*

2012-05-30

God morgon. Nu har Matte givit mig frukost och själv fått i sig lite kaffe och någon konstig "sågspånsmacka". Fast pålägget hon hade verkade vara gott, jag fick inte smaka. Natten har varit lugn, så när som att Matte inte legat kvar i sängen hela natten. Hon har varit uppe ett par gånger och stått, samt ut i köket och hämtat vatten, salt och magnesium-tablett. Konstig tant. Man ska ligga kvar och sova!

Ser ut som vår lilla röda - men den här är MYCKET finareVad ska vi göra i dag då? Jag har ingen aning. Matte ser ut som om hon helst skulle vilja krypa upp i fotöljen och sova, men samtidigt ser jag en viss tendens att gå ut. Hon ser ut som om hon måste sätta sig på den där röda lilla manicken igen, den där som gör att hon åker runt runt runt på hela tomten. Inget fel i det - då kan jag smyga runt och jaga henne. Det är ganska kul faktiskt. Men hon ser lite ilsken ut när jag kommer för nära, så jag håller mig på lagom avstånd.

Matte har även plockat fram den där lilla prytteln som klickar. Det verkar som om vi ska vara "duktiga" i dag. Gott brukar det bli i alla fall, både i min mun och mattes. Hon blir så glad och trevlig när jag gör rätt och jag får så mycket godsaker. 

2012-05-29   kväll

I dag har vi tagit det lugnt. Matte tog med mig och trimmern och så besökte vi grannen. Medan GrannMannen fixade och gjorde ren trimmern så pratade GrannTanten och Matte en hel massa. Sedan fikades det *suck*

När vi kom hem därifrån så var vi ute ett tag. Vi lekte lite, jag välte en planterad låda, bet sönder en "kruka" ... ja den var ju gjord i björknäver och trä och pinnar i olika varianter ska ju tuggas sönder, eller? När jag hade lekt en hel massa var Matte trött. Då gick vi och la oss en stund. Jag somnade också, jag hade en hel säng för mig själv. Matte däremot låg som en hopkrupen kringla, Odd och Kattla hade placerat sig i hennes säng och trängde henne ordentligt. Men hon sov ändå.

Om ni inte vet vilka Odd och Kattla är så kan jag berätta att det är två av husets tre katter. De två som är lite till åren komna. Odd är född 1998 och Kattla är född 2001. Laban däremot, husets tredje katt, han är mest ute så här års verkar det som. Han tittar in ibland och äter lite. Han är född 2009 och är ju bara 3 år gammal, helvit och full i levnadsglädje.Laban, husets vita spöke

2012-05-28

Ja se Matte... Hon hindrar mig från att skriva dagbok. Hon "tvingar" mig att vara hemmifrån. Inte för att jag har misstrivts, men någon dator att skriva dagbok från hade jag inte tillgång till.

Jag kan berätta att jag har haft det jätteskönt. Vi har varit och hälsat på hos mormor och morfar, ja Mattes mamma och pappa alltså. Snacka om snälla människor. De blev inte alls sura fastän jag klättrade upp i knät på dem och la huvudet intill och tiggde kel. De klappade och kliade mig hur mycket som helst. Snacka om en härlig myshelg. Jag fick till och med testa sjön.

 Här bor "mormor och morfar"
Här är jag vid sommarstugan vid Svinstadsjön utanför Linköping. Visst ser det fint ut.

Sjön var kul. Det var störtkul att plaska runt och försöka fånga vattnet som for ikring. Rätt som det var hade jag plaskat så mycket att jag var under vatten nästan hela jag. Det var bara skallen som var ovanför och så hade jag inget fäste för tassarna, då blev jag lite konfunderad och skyndade mig som sjutton in till stranden så jag hade något att sätta klorna i. Men härligt var det, ända tills Matte sa att nu räckte det och så tvingade hon mig att stå still och få vatten från en dusch över mig... och det bara för att det var så mycket frömjöl på ytan av sjön. Hrmpf.. det spelar väl ingen roll, lite gul färg över kroppen. Men hon sa att hon inte ville ha sjövatten och frömjöl i sängen - vilken puttfia hon är.

Heratorpets Anschie, 2012-05-26I dag har vi varit runt lite här och där. Skönt med mulet väder då. Jag fick först ligga i bilen medan Matte gick till apoteket och sedan försvann hon in på ett ställe där någon gjorde så att hon såg lite annorlunda ut när hon kom till baka. De hade kortat ner hennes päls, och inte hade hon speciellt mycket innan heller. Jag förstår inte det där.

När vi hade uträttat några fler ärenden så åkte vi till mormor och morfars lägenhet där vi vilade ett tag och sen må ni tro ... Det var dags för kurs igen. Jag fick massor av beröm av Matte och godis och ännu mer beröm av Kicki och de andra instruktörerna. Så något gjorde jag nog rätt. Kul var det i alla fall och tänk att Matte kan bli så glad bara av att jag följer henne och inte drar iväg som ett jehu. Man kanske ska fortsätta med att göra så ibland. Men inte för ofta, då kan hon bli bortskämd.

2012-05-26

Nu på morgonen har jag som vanligt hoppat på Mattes mage, rygg och ben, slickat henne i ansiktet och ålat mig in under henne. Allt för att hon ska fatta att jag vill ha MAT. Jag bryr mig inte om att jag är kissnödig eller nåt sånt, bara jag får mat. Och vet ni - Matte förstår. Vilken duktig Matte jag har. Hon går upp ur den sköna sängen och släpper ut mig. Jo, jag är tvungen att gå ut innan jag får mat och jag är tvungen att i alla fall kissa. Det andra kan jag göra efteråt om det kniper. Sedan är det MAT. Tänk att det är så gott. 

Matte har också förvarnat mig om att vi ska åka bort i dag. Vi ska åka till Mattes mamma och pappa, i deras sommarstuga. Och där ska vi visst stanna kvar över natt. Det blir första natten borta från hemma i Norra Fjälla. Men det går nog bra, jag lär ju få sova i samma rum som Matte i alla fall. Kanske till och med i samma säng.

Vi har inte någon ny bild från idag så vi får hålla till godo med något gammalt som ligger och skräpar.

Heratorpets Anschie och Heratorpets Qvirra i full rulleHeratorpets Anschie och Heratorpets Qvirra in action

2012-05-25

I går var det inte så kul, matte skulle handla. Jag fick ju åka med och hade det bra och svalt bak i bilen - fastän solen sken. Men nu är det ju så att jag inte är så där stormförtjust i att åka bil. När matte ber mig så hoppar jag in i bilen, jo då det gör jag. Men jag mår lite illa. Det har blivit bättre, jag kräks inte stora lass längre. Men jag blir så blöt om frambenen. Jag dreglar. Matte säger att det inte är något att bry sig om, det är bara att stå ut så kommer det att ändras vad det lider. Och hon verkar ju ha rätt. Det har ju blivit bättre. 

På förmiddagen hade vi en gosestund. Tänk att jag gillar det så mycket. Att få krypa upp i Mattes knä och knö in huvudet under hennes haka, det är gôtt det. Hon klagar ju lite, men jag bryr mig inte. Att det gör ont på henne när jag knycker med skallen för att komma mer nära, det gör väl inget. Hennes nacke spelar väl ingen roll, det är mitt gos som gäller.

Matte tog ett tag med den där röda manicken också. Hon sätter sig på den, vrider om en liten sak (kallas visst nyckel) sedan brummar och låter det. Matte åker runt runt och backar och kör framåt och ... jag har fullt upp med att hålla koll på henne och den däringa maskinen som låter. Jag följer henne runt hela gården, framför och bakom och vid sidan. Jag måste ju ha stenkoll ju.Heratorpets Anschie, 2012-05-25

Matte sa att hon skulle ta ett foto på mig idag, vi får väl se vem som får rätt - hon eller jag. Jag brukar mest bara springa och flytta på mig eller så går jag rakt in i kameran *hehe* Foto på stor nos är ju kul, tycker jag. Men inte Matte. Om hon lyckas få till ett foto så skulle hon lägga in det här, sa hon. 

Har ni sett på sjutton, hon fick till ett foto i alla fall. Jag hade ju ingen lust att sitta still. Varje gång Matte sänkte ner kameran och böjde sig ner för att titta på skärmen så reste jag mig och gick fram för att se jag också. Några av korten hon tog var det bara en schäferrumpa på *hehe*

Kolla gärna in bilden i originalstorlek i mitt album på http://hund.vovva.se

 

2012-05-23

Det är meningen att jag ska skriva lite om min vardag. Vi får väl börja idag då och så får det som hänt förut hamna under Ego - historia.

I dag skiner solen från en klar blå himmel och matte har suttit på den lilla röda dunderapparaten och åkt runt runt runt. Jag har sprungit efter henne, runt henne och ibland varit i vägen för henne också. Tur, säger matte, att det inte är en klippare med ett aggregat framtill, utan mitt under. 

Heratorpets Anschie testar en fontän i Linköping

Matte försökte också att jobba lite med sittandet. Jag förstår bara inte varför jag ska sitta bredvid henne, det är ju mycket bättre att sitta framför och titta rakt mot henne, då ser man ju mycket bättre. Men det tar ju sådan lång tid mellan att hon stannar och jag svängt runt och satt mig ner, så det finns ingen chans att vi kan vinna några "hela havet stormar"-tävlingar på det. Matte tar dock det inte så hårt, hon vet att tids nog trillar även min polett ner. 

Matte är inte heller riktigt tillfreds med att jag släpar runt på stolsdynorna och tuggar på dem. Inte ens när stolarna följer med runt gården. Men det är ju kul. Hon tog och stoppade ner dynorna i dynboxen så nu kommer jag inte åt dem - dumma matte.

Uppdaterat

Länkar

Gilla

Facebook

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)