Jag låtsas vara en ängel

Anschie i soffan hos Mormor och Morfar, trött och belåten. 2015-12-18Jodå, nog är jag en ängel alltid. Men bara när jag sover. Jag älskar att vara kelig, gosig, snäll och söt. Fast när Matte vänder bort blicken ett tag så hittar jag på tokigheter.

För ett par veckor sedan så fick jag vara hos Mormor medan Matte gick ut en stund. Mormor satte sig framför tvn och jag strosade runt. Helt plötsligt så hittade jag något jag älskar. Längst upp på diskbänken uppe på en skål med apelsiner så låg det en påse. En påse med stora härliga röda tomater. Den ville jag ha. Sagt och gjort, jag tog ner den. Hur jag bar mig åt avslöjar jag inte. Matte tror jag måste ha hängt i armbågarna och studsat som en tok för att nå den påsen.

Jag älskar tomater, men 9 stora tomater blev nog lite mycket, jag lämnade lite tomatkladd kvar på den ljusa mattan i köket. Påsen låg snyggt och prydligt en bit bort. Jag skrattade glatt invändigt när Matte och Morfar sedan fick ligga på golvet och skura mattan för att få bort alla röda fläckar. Jag försökte i ärlighetens namn hjälpa till så gott jag kunde, klev omkring och tvättade Morfar i öronen, försökte ta trasorna och lite andra småsaker. Det var inte så populärt. Jag förstår inte det. Jag var ju bara snäll.

I förrgår så lämnade Matte mig hos Mormor igen, hon var borta i lite drygt 1 timme. Gissa vad som låg på diskbänken *haha* En halv tomat. Jippie. Den tog jag. Men jag försökte dölja spåren efter mig. Jag gick upp och hämtade ner disktrasan och la den på golvet. Jo jag hade torkat upp, men jag fick inte upp trasan på bänken igen - det glömde jag. Sedan hittade jag en plastpåse i hallen. Matte hade tömt sina fickor och det låg en oanvänd plastpåse, en sådan där som matte har i fickan när vi går ut. Den la jag i tv-rummet. Jag har inte avslöjat varför än. Men det kanske de kan lista ut så småningom.

Min Matte försöker allt att hålla mig kvar inanför staketet. Jag förstår bara inte varför. Det är ju så himla mycket kul dofter utanför - grisarna har gått och bökat, rådjuren och hararna brukar också strosa runt utanför stängslet. Sedan bor det ju en golden en bit bort som jag gärna vill leka med - fast det har jag aldrig fått göra.

Jag har upptäckt att jag är så liten att jag kan hoppa rakt genom staketet. Det är fårstängsel runt hela tomten, men det är för stora rutor för att hålla mig inanför. Jag hoppar inte över, det är onödigt. Jag hoppar i full rulle RAKT GENOM. 

Numera får jag inte vara lös själv ute. Om inte Matte följer med ut så sätter hon mig i lina. En 15 m lång spårlina sitter fast i yttertrappen. Där sätter Matte fast mig för snabbkissen och i väntan på att hon ska hinna ut. Till exempel om hon ska göra något innan vi ska iväg.

18 Feb 2016

Uppdaterat

Länkar

Gilla

Facebook

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)