Skogsbad

Matte och jag tog en lång skogspromenad härom eftermiddagen. Matte sa vi skulle gå en liten sväng bara, men den tog nog närmare 2,5 timmar. Det var härligt. Men både Matte och jag var lite lagom möra i kroppen när vi kom hem.

Jag hittade stora gropar som skogsmaskinerna hade gjort när de åkte där för ett längre tag sedan. Gissa vad det fanns i de groparna? VATTEN, härligt dyigt lerigt luktande vatten. Jag var i sjunde himlen när jag sprang gatlopp fram och tillbaka i dem men Matte såg lagom nöjd ut. Fast jag såg allt att det fanns en hel del skratt i ögonen och hon skällde inte på mig. Bara frustade lite och sa att - kom nu gumman så går vi vidare.

Det är så skönt att gå med Matte i skogen. Hon håller inte på och ropar och stojar på att jag ska komma till henne hela tiden, men samtidigt så gäller det ju för mig att hålla koll på vad hon gör. För rätt vad det är så går hon inte alls som jag trott att vi ska göra. Så jag får allt hålla ett öga på henne mest hela tiden, men det gör inget. Hon ger mig ofta en klapp och ett litet kli när jag kommer förbi henne. Eller så mumlar hon lite granna att jag är en duktig tjej och det kan man ju inte motstå.

Fast den här gången så var det ett litet tag då hon pratade med mig, eller vem hon nu pratade med. Hon pratade högt och ljudligt, sjöng lite och stampade med fötterna när hon gick. Kanske berodde det på att vi båda två hörde något som knakade en bit bort i skogen och vi vet båda två vad det finns för djur där. Jag har inte sett dem men det luktar en hel del konstigt där de har gått fram och bufflat runt i marken. Matte säger att det är gris, men ... det luktar inte alls som fläskfilén hon grillade för ett tag sedan.

Matte har börjat förbereda lite, tvätta kläder och sånt. Tydligen ska vi åka bort ett par dagar. Hon har pratat med gammelmatte Monika och vi ska visst åka dit och hälsa på. Det ska bli spännande. Tror jag.

Hur som helst, nu ska Matte få sova middag och jag med. Vi har varit ute ett par timmar nu så en stunds sömn kan vara skönt.

12 Aug 2012

Uppdaterat

Länkar

Gilla

Facebook

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)